13:00

Referat: Håkanstorp BK - AIF Barrikaden

En "måstematch" i tredje omgången... Varför då, undrar ni? Jo, med ett utgångsläge som trea från slutet av tabellen i söndagsmorgonens tidning kändes det riktigt viktigt att vinna denna match. Jag tror flera spelare kände likadant.

Gräsmatch och det är trots allt ovant eftersom gruset är det underlag vi tränar på nuförtiden. (Tack för det, Fritidsförvaltningen...)

Barrikadens vinröda grabbar tog i första halvleken i så mycket att det knöt sig. Vi fick inte fram den kapacitet som vi förväntat oss då flera skadade eller avstängda spelare var tillbaka i truppen. Många spelare kämpade hårt och visade god moral, men i flera fall var det det som var problemet. De gick på för hårt, tog "jobb" som var onödigt eller fokuserade på saker som inte direkt hade med spelet att göra. Själva grunden i spelet fanns inte och det svajade fram och tillbaka. Backlinjen hade väl inte någon av sina bästa halvlekar, men i rättvisans namn kommer en del av deras problem från ett mittfält som inte helt och fullt skötte sina uppgifter. Första halvlek slutade 1-0 till lite bättre spelande Håkanstorp...

I andra halvlek svajade spelet egentligen lika mycket som i första. Dock med den skillnaden att de vinröda kom till bättre chanser och backlinjen fick lite mer arbetsro även om Håkanstorp hade ett antal chanser och i vissa lägen bet sig fast lite väl lätt runt straffområdet.

Målskyttet inleddes distinkt av Kwame på fint inlägg från Fredde. Kwame som varit borta ganska länge för skada visade direkt exempel på sin snabbhet efter att blivit inbytt som höger yttermittfältare. Han fick flera chanser att springa förbi försvaret och var riktigt nära att göra ett andra mål, men Håkanstorps målvakt visade sig på styva linan och gjorde en kanonräddning.

Barrikadens andra mål gjordes av Mick på framspelning av Jimmy. Mick som i denna match var tillbaka efter avstängning och även han visade att han vill ha en plats i laget.

Ledningen utökades till sist av Kristoffer och de gula orkade inte kriga sig in i matchen igen vilket medförde seger med tre mål mot ett för AIF Barrikaden. Tre välbehövliga poäng och fortfarande obesegrade i serien i likhet med Palestinska och Nydala.